Tarator - studená polievka s príchuťou Bulharska
Bulharský tarator chuťou pripomína tzatziky - my ho ponúkame ako polievkovú inšpiráciu na osvieženie.
Tarator - bulharská studená uhorková polievka
Suroviny:
- 500 g šalátovej uhorky
- 250 ml bieleho jogurtu
- 100 ml smotany
- vetvička kôpru
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie
- olivový olej Extra Virgine
- vlašské orechy
Postup:
Uhorky nastrúhame a zmiešame so smotanou a jogurtom. Ochutíme soľou, čiernym korením, roztlačeným cesnakom a nasekaným kôprom. Nakoniec primiešame trochu olivového oleja. Hotovú polievku necháme vychladnúť. Pri podávaní polievku posypeme nasekanými orechmi.
Náš tip: Orechy môžeme chvíľku opiecť v rúre, aby boli voňavejšie.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk