Grilovanie s kávou? Skúste kuracie stehienka v kávovej marináde
Zdá sa vám kombinácia kávy a tradičnej barbecue marinády zvláštna? Ale to neznamená, že nie je chutná. Skúste trošku zaexperimentovať.
Kuracie dolné stehienka v barbecue-kávovej omáčke
Suroviny:
1 kg kuracích dolných stehienok
2 PL instantnej kávy Tchibo
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
500 ml pikantného kečupu
1 PL octu
2 PL oleja
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL práškového cukru
1 ČL koreniacej zmesi na barbecue
Postup:
1. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme a instatnú kávu rozpustíme v piatich polievkových lyžiciach horúcej vody a vyhladíme. Vo väčšej mise zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, barbecue koreniacu zmes, olej a cukor a necháme 10 minút postáť.
2. Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme a vložíme do pripravenej marinády najlepšie na noc alebo aspoň na dve až tri hodiny.
3. Marinované stehienka pečieme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici aspoň 30 minút a časo ich otáčame. Podávame so zeleninovým šalátom a pečivom.
Text spracoval: lp, pre oŽene.sk
Foto: TCHIBO
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk