Grilovaná pochúťka - skúste kurací steak s korenistým banánom
Grilovanie sa môže stať novým zážitkom pri kombinácii chute pikantnej, sladkastej i typickej mäsovej kuracej.
Kurací steak s korenistým banánom
Suroviny:
- 4 ks hrubého kuracieho steaku
- 4 zelené banány
- 4 dag masla
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 limet alebo citrón
- 2 - 3 PL kokosu
- 0,5 dl oleja
- farebné korenie
- 1 KL karí
- 1 PL medu
Postup:
Rezne posypeme mletým farebným korením a potrieme olejom, potom ich poukladáme na seba a vo vákuovej dóze na jednu noc dáme odstáť do chladničky. Asi hodinu pred pečením vyberieme mäso z chladničky. Na rošte prudko opečieme z oboch strán a nakoniec trošku osolíme. Príloha: Na panvici rozpustíme maslo pridáme postrúhanú cibuľu a cesnak, potom karí, kokos a med. Do tohto sladkého korenistého nálevu pridáme na 2,5 - 3 cm kúsky nakrájaný banán a asi 10 minút necháme variť. Občas premiešame a nakoniec pridáme limetovú šťavu. Servírujeme k mäsu, mäso obložíme a pokvapkáme limetovou šťavou, tým mäso a dostaneme jedinečnú chuť.
Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Tomáš Farkas, šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk