Sekt s ovocím zlepší náladu
Leto je správny čas na podávanie miešaných nápojov s čerstvou ovocnou šťavou, nakrájaným ovocím či sirupom.
Sekt nápojom dodá osviežujúce jemné perlenie a jedinečnú chuť. "V teplých dňoch sú ľahšie miešané nápoje na báze sektu vhodnou alternatívou oproti silnejším koktailom s väčším množstvom tvrdého alkoholu," hovorí Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní nápojov za rok 2010.
Raspberry Crush – malinové pokušenie
Pre 1 osobu potrebujeme:
8 malín
1 cl cukrového sirupu
2 cl Karpatského brandy špeciál
1,5 cl Campari
štipka škorice
doliať Hubert L´Original Brut
Postup:
V šejkri roztlačíme maliny s cukrovým sirupom, pridáme brandy, Campari, škoricu a niekoľko kociek ľadu. Poriadne premiešame a precedíme cez barové a jemné čajové sitko do vychladeného koktailového pohára. Dolejeme suchým šumivým vínom (asi 5 cl). Môžeme ozdobiť malinou.
Náš tip:
Horko-sladký nápoj chutiaci po malinách a červenom grapefruite vhodný aj ako digestív alebo na letné večery.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Nápoj pripravil: Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní nápojov za rok 2010
Foto: HUBERT