Recept: Summer Wine
Po práci na terase sa môžete osviežiť drinkom podľa nasledujúceho receptu.
Pre 1 osobu potrebujeme:
1,5 cl jablkového sirupu
pyré z polovice zrelej broskyne
2 cl vodky
doliať Hubert de Luxe
Postup:
V šejkri zľahka roztlačíme bazalku spolu s jablkovým sirupom, aby sa uvoľnili arómy. Ďalej pridáme broskyňové pyré, vodku a dostatočné množstvo ľadu. Premiešame a precedíme do vychladeného pohára typu fleta. Dolejeme Hubert de Luxe. Ako dekoráciu môžeme použiť kúsok broskyne a lístok bazalky.
Náš tip:
Príjemný nápoj s chuťou po broskyniach s miernym podtónom bazalky je vhodný na letné popoludnie alebo ho možno podávať aj ako "welcome drink".
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Nápoj pripravil: Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní nápojov za rok 2010
Foto: HUBERT