Presunúť na hlavný obsah

Recept: Hruškový čokoládový páj

Recepty

Nedeľné popoludnie si pýta sladučký dezert.

Na 12 porcií potrebujeme:

Korpus:
160 g masla
75 g práškového cukru
2 žĺtky
25 ml vody
250 g hladkej múky
20 g kakaa

Náplň:
3 hrušky
300 g čokolády 70 %
110 ml mlieka
180 ml smotany
2 vajcia

Postup:
Suroviny spolu zmiesime a necháme pol dňa odležať v chladničke. Rozvaľkáme na 3 mm hrúbku, vložíme do okrúhlej formy na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170 stupňov. Pred dopečením potrieme vajíčkom.

Hrušky nakrájame na tenké plátky a poukladáme do pripravenej predpečenej formy. Smotanu spolu s mliekom privedieme do varu, zalejeme ňou čokoládu  a rozpustíme. Pridáme vajcia a zalejeme hrušky. Pečieme asi 60 minút pri teplote 150 stupňov.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Dezert pripravil: Michal Baniar, šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu