Vitamíny a omamná chuť grilu - skúste tento netradičný šalát
Kto by chcel v rámci grilovaných dobrôt pridať viac vitamínov, nech si grilované kuracie prsia skombinuje s čakankovým šalátom s pomarančom.
Čakankový šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Suroviny:
- 250 g červenej čakanky – radicchio
- 250 g rukoly
- 1 kg kuracích pŕs
- 350 g pomarančov
- 200 g zelených hráškových strukov
- 50 ml balzamikového octu
- 120 ml olivového oleja
- soľ
- korenie mleté
- grilovacie korenie
- 200 g citrónu
Postup:
Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Na grile upečieme kuracie prsia, ochutené soľou a korením, prípadne grilovacím korením. Pomaranč okrájame nožom a vykrojíme jednotlivé mesiačiky. Hráškové struky nakrájame na tenké prúžky. Na tanier uložíme ochutenú čakanku a rukolu. Zmiešame dieliky pomaranča, kuracie mäso, hráškové struky a uložíme na listy. Šalát pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
Náš tip: Čakanka má horkasté listy a rukola je vo veľkom množstve ťažko stráviteľná, preto sa vždy kombinujú aj s inými listovými šalátmi a zjemňujú citrónovou alebo limetovou šťavou.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk