Rybacie mäso na grile - určite si zamlsáte...
Grilovať možno všetky druhy mäsa vrátane rybacieho - po ostriežovi sa budete len tak zalizovať...
Ostriež s miešanou zeleninou
Suroviny:
- 1 kg filiet z ostrieža
- 1 dl olivového oleja
- 100 g cibule
- 500 g cukety
- 500 g baklažánu
- 500 g trojfarebnej papriky
- 10 g cesnaku
- tymian
- soľ
- korenie mleté
- 100 g citrónu
- 100 g masla
Postup:
Vykostené filety z ostrieža vysušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na grile z oboch strán. Necháme v teple a polejeme maslom. Miešaná zelenina: Na panvicu dáme olivový olej, pridáme cibuľku a cesnak a krátko spolu podusíme. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, pridáme korenie a dochutíme tymianom.
Náš tip: Zeleninová zmes bude výraznejšia, keď ju dochutíme rozmarínom a pridáme aj štipku oregana.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk