Mňam! Gril ponúka aj chutné zemiačiky s cottage cheese
Grilovanie len pre mäsožravcov? Ani vegetariáni neodolajú zemiačkom pečeným v pahrebe či na grile s chutným syrom a kaviárom.
Pečené zemiačky s Cottage cheese a kaviárom
Suroviny:
- 30 malých zemiakov v šupe
- morská soľ
- čerstvo namleté korenie
- 500 g cottage cheese
- čerstvá pažítka
- 120 g kaviáru
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme a osušíme. Dáme piecť do pahreby alebo na gril. Upečené zemiaky vyberieme, prstami stlačíme tak, aby na vrchu praskli. Osolíme a okoreníme. Na ne dáme vrstvu cottage cheese, celú pažítku a kaviár.
Náš tip: Pažítka je dôležitý zdroj vitamínu C a obsahuje veľa karoténu. Podporuje trávenie, povzbudzuje chuť k jedlu a znižuje krvný tlak.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk