Recept: Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Palacinky sú chutné aj so slanou plnkou.
Potrebujeme:
2 vajcia
4 dl mlieka
soľ, čierne korenie
100 g červenej cibule
80 g masla
200 g hríbov
140 g bryndze
1 dl bieleho vína
70 g parmezánu
Postup:
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli si pripravíme cesto na palacinky. Na masle orestujeme červenú cibuľu a mierne podusíme s hubami. Dochutíme soľou a korením, mierne podlejeme vínom a necháme redukovať. Zmes necháme vychladnúť a následne zľahka zmiešame s bryndzou a troškou parmezánu. Pridáme nasekanú pažítku. Touto zmesou natrieme palacinku a zrolujeme ju. Palacinku môžeme zapiecť, ale najlepšie je podávať ju na studeno.
Náš tip:
Palacinku môžeme zapiecť, ale najlepšie je podávať ju na studeno. Slané palacinky sú vhodným rýchlym pohostením aj pre nečakanú návštevu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Jedlo pripravil: Karol Sklenár, šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci
Foto: Pravda