Presunúť na hlavný obsah

Jahodová tortička - nedeľa s ňou bude sladká a ovocná

Recepty

Máte chuť ozdobiť nedeľňajšie menu sladkým dezertom. Skúste jahodové tortičky.

Jahodová tortička

Suroviny:

Na cesto:
- 175 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 100 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 vajce
- 250 g hladkej múky
- pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň:
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- 100 g cukru
- 1 vajce
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker

Na ozdobenie:
- 500 g umytých jahôd
- 1 balíček tortového želé červeného
- 250 ml vody


Postup:
Na cesto ušľaháme maslo alebo margarín, práškový cukor, vanilínový cukor a vajce elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy s penou a zamiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč (s priemerom 27 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme (v elektrickej pri teplote 180 °C, v teplovzdušnej pri 160 °C, v plynovej na stupni 3). Upečený korpus necháme vo forme 5 minút vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme na kuchynskú mriežku.
Na náplň pripravíme puding z pudingového prášku, mlieka, cukru a vajca. Uvarený puding necháme za častého miešania vychladnúť. Smotanu a Smeta-fix ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Šľahačku zľahka vmiešame do vychladnutého pudingu. Krém rovnomerne rozotrieme na korpus a obložíme jahodami. Tortové želé pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Pomocou lyžice jahody polevou zalejeme. Pred podávaním uchovávame v chlade.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Dr. Oetker

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk