Leto si pýta malé porcie a ľahké jedlá
V lete sme "prepnutí" na iný režim; na rýchle a ľahké jedlá, ktoré nám nezaťažia žalúdok. Mali by byť ľahko stráviteľné, farebné a plné zeleniny.
Grécky šalát s pečenými kuracími rezňami
Na prípravu potrebujeme:
- Čerstvé kuracie rezne
- Papriku
- Paradajku
- Šalátovú uhorku
- Olivy
- Feta syr
- Šalát poľníček
- Balzamikový ocot
- Soľ a korenie
- Slnečnicový chlieb
Zeleninu nakrájame na kocky, dochutíme soľou, čiernym mletým korením a olivovým olejom. Feta syr tiež nakrájame na kocky, olivy na polovičky. Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán dozlatista. Na tanier naukladáme zeleninu, posypeme fetou a olivami, dozdobíme poľníčkom a balzamikovým octom. Podávame so slnečnicovým chlebom.
Krémová zeleninová polievka s kúskami kuracieho mäsa
Na prípravu potrebujeme:
- Čerstvé kuracie rezne
- Koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler)
- Kurací vývar
- Smotanu na varenie
- Čerstvý listový špenát
- Jarnú cibuľku
- Bielu cibuľu
- Pór
- Petržlenovú vňať
- Chlieb
Koreňovú zeleninu urestujeme, pridáme na kocky nakrájanú bielu cibuľu, nasekaný pór a zalejeme kuracím vývarom. Zeleninu uvaríme do mäkka, pridáme smotanu na varenie a rozmixujeme do hladka. Podávame s jemne nasekaným čerstvým listovým špenátom, na oleji opečenými kuracími kúskami a chlebom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: -dz- pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK