Pochutnajte si na grilovaných stehienkach
Skúste na party s priateľmi nové recepty.
Zeleninový šalát s grilovanými kuracími prsiami
Na prípravu potrebujeme:
- Čerstvé vykostené kuracie stehná v bylinkovej marináde
- Tmavý chlieb
- Mix šalátov (rucola, polníček, frieée, lollo rosso, lollo biondo)
- Olivový olej
- Cesnak
- Sušené paradajky
- Mix čerstvých nasekaných byliniek (pažítka, rozmarín, tymián)
- Soľ
- Korenie
Postup:
Vykostené kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky, rovnomerne napicháme na špajdle a opečieme na grile. Z byliniek, olivového oleja a cesnaku pripravíme bylinkový dresing, ktorý zmiešame s mixom šalátov a sušenými paradajkami. Na tanieri servírujeme na zeleninovom šaláte naukladané špízy z grilovaných kuracích pŕs, podávame s tmavým chlebom.
Grilované kuracie stehno s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi
Na prípravu potrebujeme:
- Chladené kuracie dolné stehná
- Chlieb
- Zemiaky
- Baklažán
- Cukinu
- Papriku
- Paradajky
- Hráškové lusky
- Fazuľkové lusky
- Šampiňóny
- Soľ
- Korenie
Na prípravu marinády potrebujeme:
- Olej (2 dcl)
- Med (1 PL)
- Čili papričku
- Kečup (1 PL)
- Worchester
- Soľ
- Korenie
- Rozmarín
Postup:
Čili papričku nasekáme a zmiešame s ostatnými surovinami na prípravu marinády. Kuracie stehná vložíme do marinády aspoň na 12 hodín a ugrilujeme. Zemiaky uvaríme v šupke, rozkrojíme na polovice a na masle dopečieme do zlatista. Dochutíme soľou a korením. Baklažán najprv nasolíme, potom s ostatnou zeleninou ugrilujeme a dochutíme soľou a korením. Podávame s chlebom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: -dz- pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK