Letná mäsová pochúťka: Írske mňam z bravčového karé
Hoci v lete mnohí odborníci radia stravu zjemniť a odľahčiť, odporieť si mäsové pochúťky určite nemusíme. Napríklad aj z chutného bravčového karé.
Írska pochúťka
Suroviny:
- 600 g bravčového karé
- 4 paradajky
- 1 paprika
- 2 ks kukuričných klasov
- 200 g tvrdého syra
- bazalka, rozmarín, olej, soľ, korenie
Marináda:
- olej, soľ, čierne korenie, cesnak, horčica, worcesterská omáčka
Bylinkové palacinky:
- recept ako na normálne palacinky, pridáme podľa chuti nasekanú bazalku, rozmarín, tymian
Postup:
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé bylinky a chvíľu spolu opečieme. Medzitým si uvaríme kukuričné klasy. Po uvarení ich nakrájame na kolieska a opečieme z oboch strán na panvici. Do vopred pripravených bylinkových palaciniek vložíme opečené mäso so zeleninou a preložíme. Posypeme strúhaným syrom a obložíme opečenými kolieskami kukurice. Zdobíme bazalkou.
Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Recept pripravil: Peter Koľ, kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu