Špičkové rizoto? S týmto receptom bude určite
Máte chuť na netradičné rizoto. So zelenou špargľou vás určite príjemne prekvapí.
Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Suroviny:
- 100 g špičiek (huba tanečnica poľná)
- 300 g ryže
- 30 g parmezánu
- 3 šalotky
- 1 dl smotany
- soľ
- 1 viazanička zelenej špargle
- 30 g masla
- 1 dl základnej hnedej omáčky
- 1 dl vývaru
Postup:
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar a uvarenú ryžu, premiešame – spojíme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Zamiešame našľahanú smotanu, aby bolo rizoto nadýchané, a na záver pridáme nastrúhaný parmezán. Špargľu ošúpeme, uvaríme v osolenej vode. Po uvarení špargľu prehrejeme na masle. Parmezán rozpustíme v malom množstve smotany, ktorú vyšľaháme ručným ponorným mixérom. Dozdobíme parmezánovou penou.
Náš tip: Špargľu po uvarení rýchlo schladíme, aby si zachovala peknú zelenú farbu.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo uvaril: Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk