Presunúť na hlavný obsah

Carpacio z jeleňa so šampiňónmi

Recepty

Carpaccio z jeleňa chutí inak ako klasické hovädzie.

Carpacio z jeleňa so šampiňónmi

Suroviny:
- 400 g jelenieho chrbta
- soľ
- korenie
- 0,5 dl olivového oleja
- balzamikový ocot podľa chuti
- 100 g šampiňónov
- 20 g kapár
- 20 g parmezánu
- rukolový šalát podľa chuti

Postup:
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme zo všetkých strán (môžeme použiť aj zmes čerstvých byliniek – tymian, oregano..., ktorými obalíme jelení chrbát). Po opečení zachladíme a vložíme do mrazničky, aby sme ho mohli nakrájať na tenké plátky. Plátky jelenieho chrbta uložíme na tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, nakrájame čerstvé šampiňóny a uložíme ich medzi jelenie plátky. Dozdobíme šalátom, ktorý dochutíme soľou, korením, olivovým olejom a balzamikom, pridáme hobliny z parmezánu, kapary a podávame.

Náš tip: Jelenie carpaccio v letných dňoch dobre padne ako studené predjedlo. Mäso však musí byť čerstvé, kvalitné a zdravotne vyhovujúce, keďže ide o divinu.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo uvaril: Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk