Presunúť na hlavný obsah

Recept: Polievka z rebarbory s hráškovým flanom

Recepty

Máte radi polievky? Možno vás zaujme práve táto.

Príprava: 15 minút

Varenie: max. 50 minút
Náročnosť: stredná

Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g rebarbory
200 g zemiakov
100 g šalotky
40 g masla
200 ml 30-percentnej smotany
tymian
soľ a čerstvé čierne korenie

Flan:
100 g mrazeného hrášku
2 PL ricotty
50 ml 30-percentnej smotany
1 žĺtok
1 PL strúhaného parmezánu
soľ

Postup:
Polievka:
rebarboru umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Šalotku nakrájame nadrobno a urestujeme na masle, pridáme rebarboru, olúpané zemiaky nakrájané na malé kúsky a všetko zalejeme vodou. Dochutíme soľou, čiernym korením, čerstvým tymianom a asi 20 minút varíme. Pridáme smotanu a varíme ešte asi 15 minút. Všetko rozmixujeme a prepasírujeme.

Flan: hrášok rozmixujeme s ricottou, parmezánom a zmiešame so žĺtkom a smotanou. Dochutíme soľou a vložíme do malých formičiek vymastených maslom. Dáme piecť do trúby vo vodnom kúpeli pri teplote 150°C asi 25 minút.

Pečený flan vyberieme z formičiek, dáme na tanier a zalejeme polievkou.

Náš tip:
Nakoniec pridáme halušku z créme fraîche a ozdobíme tymianom a čipsom z bagety.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu