Presunúť na hlavný obsah

Recept: Pečená krkovička so šošovicovou plnkou

Recepty

Inšpirujte sa na nedeľný obed.

Potrebujeme:

600 g krkovičky
20 g zázvoru
2 g soli
1 g čierneho mletého korenia
40 g pečiva
100 g šošovice
50 g rajčinového pretlaku
10 g pálivej feferónky
50 g cesnaku
1 vajce

Postup:
Mäso okoreníme, osolíme, potrieme rozotreným zázvorom a naplníme plnkou. Pečieme v rúre na 160 °C 1,5 hodiny. Hotovú môžeme podávať aj nastudeno. Plnka: Pečivo pokrájame na malé kocky, pridáme domäkka uvarenú šošovicu, rajčinový pretlak, vajíčko, cesnak a spolu dobre premiešame.

Náš tip:
Bravčová krkovička je výborná na pečenie. Je totiž šťavnatá a počas pečenia sa nevysuší. Plniť ju môžete aj inými plnkami, podľa toho, čo máte k dispozícii.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Jozef Šaulík, šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu