Zdravá a výdatná večera? S vajíčkami zasýtite telo
Často sa píše o tom, že raňajky sú základ dňa. Mali by byť vyvážené, môžu byť kalorickejšie, pretože telo z nich čerpá energiu niekoľko hodín. Ale čo večera?
Mnohé ženy nejedia už po piatej či šiestej hodine, deň zakončujú šalátom alebo jednou hriankou. Ani to nie je najzdravšia alternatíva. Podľa odborníčky Tiny Haupert zo servera Health.com by mala byť večera zdravá, ale sýta. Aby sme sa v noci nezobudili na pocit hladu. Alebo hodinku či dve po večeri nedostali neodolateľnú chuť na sladké, ktoré budeme realizovať.
A čo vlastne Haupertová odporúča? Napríklad večernú alterantívu typického anglického raňajkového jedla - omeletu. "Skúste omeletu len z vaječných bielkov. Pridajte k nej veľa zeleniny," hovorí. Vajíčko považuje za chutnú a výdatnú potravinu, ktorú odporúča hneď na niekoľko spôsobov. Napríklad benediktínske vajce, ktoré pripravíte vyklopením do vriacej vody a po pár minútach varenia servírujete na dva toasty.
Povolený je podľa nej aj sendvič s prerastenou osmaženou slaninou. Namiesto majonézy však treba pridať viac zeleniny a prípadne plátok nízkotučného syra. Zasýtiť sa na záver dňa však môžete aj chutným jogurtovým dezertom. Vyberte si nesladený biely jogurt, ktorý ochutí práve ovocie. Ideálne je čerstvé. Ešte viac si však možno pochutíte, ak čerstvý biely jogurt zmiešate so zeleninou, ochutíte cesnakom. Pridáte hrianku alebo celozrnné pečivo a pochutíte si.
Text: lp, pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK