Kuracie pečienky s jablkami - lacno, rýchlo, chutne
Kuracie pečienky nie sú ekonomicky náročná potravina. A pripraviť z nej môžete aj takúto pochúťku.
Pečienky s jablkami a cibuľkou
Suroviny:
- 600 g kuracej pečene
- soľ, korenie
- olej
- 1 cibuľa
- 1 väčšie jablko
- 0,02 dl bieleho vína
- 10 väčších zemiakov
- maslo
- mlieko
- majorán
- petržlenová vňať
Postup:
Na panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kuraciu pečeň, orestujeme. Potom pridáme na pásiky nakrájané jablko. Osolíme, okoreníme, pridáme víno, majorán. Servírujeme so zemiakovým pyré. Zemiakové pyré: uvaríme zemiaky, precedíme, pridáme soľ, mlieko, maslo a vyšľaháme na kašu. Pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Text pripravila: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo uvaril: Ján Králik, šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici
Foto: Robert Huttner pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk