Vyprážaná vegetariánska zmes - to je mňamka!
Máte chuť na vyprážanú zeleninu? Zmes, ktorú si môžete pripraviť z dostupných surovín, vám poláska bruško.
Vyprážaná vegetariánska variácia
Suroviny:
- 1 kg karfiolu
- 1 kg brokolice
- 500 g zeleru
- 300 g rastlinného oleja
- soľ
- 200 g hladkej múky
- 400 g strúhanky
- 2 dl mlieka
- 3 vajcia
- sezam
Postup:
Očistený karfiol a brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Očistený zeler nakrájame na tenké plátky. Zeleninu zblanžírujeme vo vriacej osolenej vode. Osušíme, obalíme - brokolicu v múke, zeler v ochutenej strúhanke a karfiol v strúhanke so sezamom - a smažíme v oleji rozpálenom na 160 °C dozlatista. Po vysmažení necháme odtiecť na papierovej utierke.
Náš tip: Vhodným doplnkom je studená omáčka alebo dip.
Text pripravila:Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo uvaril:Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk