Sladká bodka k obedu: Biely škoricový mousse
Už viete, aký dezert pripravíte k víkendovému obedu? Čo tak nechať sa inšpirovať chuťou lahodnej smotany a bielej čokolády.
Biely škoricový mousse
Suroviny:
- 400 ml smotana na šľahanie
- 330 g bielej čokolády
- 3 plátky želatíny
- 100 ml mlieka
- 10 g škorice
- 10 g cukru
- 2 vajcia
- 20 ml mandľového likéru Amaretto
- 2 veľké pomaranče
- 2 dl pomarančového džúsu
- mäta
Postup:
Formu vypláchneme studenou vodou a vložíme do nej fóliu. Smotanu vyšľaháme a dáme do chladničky. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a želatínu namočíme do studenej vody. Dva žĺtky a jedno celé vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustenú želatínu a vmiešame vyšľahanú smotanu. Všetko preložíme rovnomerne do formy a preložíme fóliou. Necháme zachladiť asi 4 hodiny. Potom pomocou dvoch lyžíc vytvárame kopčeky. Z pomaranča odkrájame šupu. Vnútorné dieliky plodov oddelíme od membrány. Druhý pomaranč odšťavíme. Kúsky očistených dielikov pomaranča vložíme do pomarančovej šťavy, pridáme želatínu a necháme vychladnúť.
Náš tip: Na ozdobenie pokrmu môžeme použiť čokoládové hoblinky. Vhodným doplnkom môže byť aj ovocný šalát.
Text pripravila:Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo uvaril:Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk