Škola varenia: Takto pripravíte mexický fazuľový guláš
Máte chuť na pikantný obed, ktorý poteší váš žalúdok. Inšpirujte sa receptom, ktorý pripravil šéfkuchár Jaroslav Ertl.
Mexický fazuľový guláš s mrkvou a klobásou
Suroviny:
- 750 g tmavej konzervovanej fazule
- 80 g cibule
- 70 g tuku
- mexické korenie (zmes korenia Fajitas)
- 100 g mrazenej kukurice
- 15 g mletej sladkej papriky
- 350 g drvených paradajok
- 100 g čerstvej červenej papriky
- 100 g mrazenej baby mrkvy
- 200 g paprikovej klobásy
- tekuté čili
- 200 g kyslej pochúťkovej smotany
Postup:
1. Na rozpálenom tuku do tmava urestujeme najemno nakrájanú cibuľu, mierne podlejeme vodou a pridáme nakrájanú baby karotku s kukuricou. Necháme päť minút povariť a pridáme fazuľu z konzervy bez nálevu, drvené rajčiny a na kocky nakrájanú červenú papriku. Dochutíme tekutým čili a mexickým korením. Dosolíme podľa potreby a uchováme v teple. (foto 2 v galérii)
2. Medzitým upečieme klobásu nakrájanú na kolieska. Klobásu zamiešame aj s výpekom do guláša. (foto 3 v galérii)
3. Na hotové porcie pridáme kyslú pochúťkovú smotanu a dozdobíme oreganom. Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi. (foto 4 v galérii)
Náš tip: Ak bude guláš riedky, môžete časť fazule rozmixovať s vývarom tak, aby vznikla hustá kaša. Namiesto konzervovanej fazule môžete použiť suchú fazuľku, ktorú uvaríte klasickým spôsobom. Na zlepšenie chuti a pre pohodlnosť rýchlej prípravy môžete použiť červenú fazuľu s kukuricou v pálivej omáčke ako hotový polotovar.
Hotové jedlo na obrázku číslo 5 v galérii.
Obťažnosť: 1.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia: 10 min.
Počet porcií: 4 porcie
Text pripravila:Jakub Prokeš pre Magazín Varecha, príloha Pravdy
Jedlo uvaril:Jaroslav Ertl, kapitán Gourmet klubu združujúceho špičku slovenskej kuchárskej a cukrárskej scény
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk