Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Takto pripravíte mexický fazuľový guláš

Recepty

Máte chuť na pikantný obed, ktorý poteší váš žalúdok. Inšpirujte sa receptom, ktorý pripravil šéfkuchár Jaroslav Ertl.

Mexický fazuľový guláš s mrkvou a klobásou

Suroviny:
- 750 g tmavej konzervovanej fazule
- 80 g cibule
- 70 g tuku
- mexické korenie (zmes korenia Fajitas)
- 100 g mrazenej kukurice
- 15 g mletej sladkej papriky
- 350 g drvených paradajok
- 100 g čerstvej červenej papriky
- 100 g mrazenej baby mrkvy
- 200 g paprikovej klobásy
- tekuté čili
- 200 g kyslej pochúťkovej smotany

Postup:
1. Na rozpálenom tuku do tmava urestujeme najemno nakrájanú cibuľu, mierne podlejeme vodou a pridáme nakrájanú baby karotku s kukuricou. Necháme päť minút povariť a pridáme fazuľu z konzervy bez nálevu, drvené rajčiny a na kocky nakrájanú červenú papriku. Dochutíme tekutým čili a mexickým korením. Dosolíme podľa potreby a uchováme v teple. (foto 2 v galérii)

2. Medzitým upečieme klobásu nakrájanú na kolieska. Klobásu zamiešame aj s výpekom do guláša. (foto 3 v galérii)

3. Na hotové porcie pridáme kyslú pochúťkovú smotanu a dozdobíme oreganom. Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi. (foto 4 v galérii)

Náš tip: Ak bude guláš riedky, môžete časť fazule rozmixovať s vývarom tak, aby vznikla hustá kaša. Namiesto konzervovanej fazule môžete použiť suchú fazuľku, ktorú uvaríte klasickým spôsobom. Na zlepšenie chuti a pre pohodlnosť rýchlej prípravy môžete použiť červenú fazuľu s kukuricou v pálivej omáčke ako hotový polotovar. 

Hotové jedlo na obrázku číslo 5 v galérii.

Obťažnosť: 1.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia: 10 min.
Počet porcií: 4 porcie 

Text pripravila:Jakub Prokeš pre Magazín Varecha, príloha Pravdy
Jedlo uvaril:Jaroslav Ertl, kapitán Gourmet klubu združujúceho špičku slovenskej kuchárskej a cukrárskej scény
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk