Recept: Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
S hubami môžete pripraviť takmer celé menu.
Príprava: 20 minút
Náročnosť: pre začiatočníkov
Pre 4 osoby potrebujeme:
320 g bravčovej panenky
3 PL hľuzovkového oleja
tymian, bobkový list, rozmarín
soľ + čierne korenie
morská soľ
parmezán
lesné huby
biely vínny ocot
divoké korenie (bobkový list, nové korenie, celý čierne korenie)
bylinkový olej
Postup:
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh fólie a necháme cez noc odležať. Druhý deň panenku uvaríme v pare pri teplote 80 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
Marinované huby:
Lesné huby očistíme a uvaríme v osolenej octovej vode s divokým korením asi 5 minút. Precedíme a necháme okvapkať. Zmiešame s bylinkovým olejom. Bylinkový olej: pozri recept na rizoto.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Náš tip:
Panenku pri podávaní posypeme morskou soľou a parmezánom nastrúhaným na hobliny.
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu