Presunúť na hlavný obsah

Recept: Račianska bravčová pochúťka

Recepty

Vonku sa ochladilo a my si pripravujeme sýtejšie jedlá.

Pre 6 osôb potrebujeme:  

0,6 kg bravčového pliecka, prípadne stehna nakrájaného na rezančeky
0,10 l oleja
0,2 kg kukurice
soľ, paprika, korenie mleté, vegeta
0,05 kg masla
0,3 kg čínskej kapusty
soľ, korenie
2 vajcia (omeleta)
pažítka, prípadne petržlenová vňať
trochu oleja

Postup:
Bravčové stehno nakrájame priečne cez vlákna. Cibuľku orestujeme na troche oleja do sklovita, pridáme na rezance pokrájané mäso a orestujeme. Poprášime paprikou, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a dusíme. Pred skončením dusenia pridáme kukuricu, poprášime múkou a dochutíme vegetou. Čínsku kapustu pokrájame na tenké rezančeky, krátko osmažíme na oleji a osolíme. Z vajec urobíme malé omelety (do vajec môžeme pridať pažítku alebo petržlenovú vňať). Pri podávaní dáme na tanier mäso, na mäso omeletu a na omeletu čínsku kapustu.

Náš tip:
Do vaječnej zmesi na omelety môžete pridať trochu mlieka alebo šľahačkovej smotany. Omelety sú potom nadýchanejšie.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravila: Malvína Petényiová, šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravda