Recept: Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Široké rezance nemusia byť s makom.
Príprava: 1,5 hodiny
Pre 5 osôb potrebujeme:
3 PL extra panenského olivového oleja
300 g kuracích pečení
3 strúčiky cesnaku posekané nadrobno
100 ml bieleho vína
soľ a mleté čierne korenie
350 g ošúpaných paradajok z konzervy
500 g cestovín tagliatelle (tenšie rezance)
lístky zo 4 vetvičiek čerstvého majoránu
50 g postrúhaného parmezánu
Postup:
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6 minút do zlatistohneda. Podlejem vínom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a čakáme, kým sa víno nevyvarí. Pridáme paradajky a ďalej dusíme asi 10 minút. Pridáme v posolenej vode uvarené tagliatelle (varíme ich asi 3 minúty do polomäkka), čerstvý majorán a spolu dôkladne premiešame. Pred podávaním posypeme postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
Náš tip:
Majorán sa hodí k pečeni a cestoviny sa k predošlým dvom ingredienciám zasa hodia svojou konzistenciou - výsledkom je skvelé jedlo.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au cafe
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu