Recept: Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Skúšajte cestoviny rôznych tvarov.
Príprava: 20 minút
Pre 5 osôb potrebujeme:
3 PL extra panenského olivového oleja
1 baklažán
250 g hovädzej sviečkovice pokrájanej na malé kocky
1 čerstvá čili paprička pokrájaná nadrobno
3 strúčiky cesnaku posekané nadrobno
soľ a mleté čierne korenie
4 paradajky ošúpané a pokrájané na malé kocky
lístky z 3 väčších vetvičiek petržlenovej vňate
500 g penne
50 g postrúhaného parmezánu
Postup:
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom oleji opražíme baklažánové kocky, ktoré môžeme najprv opláchnuť - ak sme použili viac soli. Pridáme pokrájanú sviečkovicu, čili papričku, cesnak, soľ aj mleté čierne korenie a restujeme dozlatista. Pridáme paradajky, petržlenovú vňať a ďalej dusíme asi 10 minút. Medzitým si uvaríme penne, aby boli al dente, precedíme ich a pridáme do mäsovo-paradajkovej zmesi. Všetko zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme čerstvo postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
Náš tip:
Paradajky šúpeme tak, že ich navrchu nakrojíme do tvaru x a asi na 15 sekúnd vhodíme do vriacej vody. Hneď ich preložíme do studenej vody, od naznačeného x ľahko ošúpeme a pokrájame.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au cafe
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu