Recept: Bravčový bôčik plnený zeleninou
S chladnejším počasím prichádza čas kalorickejších receptov.
Potrebujeme:
600 g bravčového bôčika
200 g anglickej zeleniny
soľ, čierne korenie, cesnak
100 g strúhaného syra
2 vajíčka
maslo
vegeta
vývar
Postup:
Anglickú zeleninu podusíme na masle, do ktorej pridáme soľ, vegetu, korenie. Do vychladnutej zeleniny pridáme vajíčka a postrúhaný syr. Bôčik narežeme, rozklepeme a naplníme zmesou. Zvinieme do rolky a spevníme špáradlom. Rolku dáme na pekáč, osolíme, potrieme cesnakom, podlejeme vývarom a upečieme dozlatista.
Náš tip:
Aby sme mali po upečení na bôčiku chrumkavú kôrku, môžeme pred koncom povrch mäsa natrieť medom rozriedeným vodou alebo sójovou omáčkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravila: Mária Lukacková, šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu