Presunúť na hlavný obsah

Hubové placky - chutný obed v sobotňajšom menu

Recepty

Jedlá z húb patria k lahodným pokrmom, ktoré aj na jeseň potešia naše chuťové poháriky.

Hubové placky

Suroviny:
- 400 g húb
- 150 g olivového oleja
- 200 g šalotky
- 300 g kozieho syra
- 300 g rukoly
- soľ a korenie

Cesto na placky:
- 500 g hladkej múky 00
- 30 g droždia
- 300 g vody (teplota 22 °C)
- 30 g cukru
- jemná morská soľ
- 50 g masla

Postup:
Príprava cesta: Droždie vymiešane v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pod utierkou necháme vykysnúť asi 45 minút na teplom mieste. Rúru predhrejeme na teplotu asi 220 °C. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých bochníkov, ktoré vyvaľkáme na malé placky. Placky dáme na smaltovaný plech, ktorý sme vymazali maslom. Kozí syr nakrájame na malé plátky a rozložíme je na placky. Takto pripravené placky pečieme cca 15 minút. Nakrájanú šalotku zľahka urestujeme na olivovom, pridáme huby nakrájané na plátky a všetko opečieme. Dochutíme soľou a korením. Hotové placky ozdobíme hubovou zmesou a rukolou. Pokvapkáme olivovým olejem.

Náš tip: Placky si môžeme pripraviť vopred a tesne pred podávaním ich len dopečieme v rúre.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza