Presunúť na hlavný obsah

Dezert na október ako stvorený! Dusená hruška s medom

Recepty

Skúste využiť hrušky z trhu, ktoré sú šťavnaté a čerstvé. A pripravte chutný dezert.

Dusená hruška s medom

Suroviny:
- 5 celých hrušiek
- 5 dl červeného vína
- 2 dl vody
- 50 g medu
- 1 citrón
- 1 pomaranč
- celá škorica
- klinčeky
- 250 g bieleho jogurtu

Postup:
Očistenú hrušku rozkrojíme na polovice. Do nádoby nalejeme vodu s červeným vínom. Dochutíme medom, pridáme citrónovú a pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru, celú škoricu a klinčeky. Do tohto roztoku dáme hrušky a pomaly varíme do mäkka. Hrušky vyberieme a necháme odkvapkať, šťavu precedíme a necháme zredukovať varom. Hotovú šťavu necháme vychladnúť, prelejeme ním hrušku a ozdobíme jogurtom.

Náš tip: Ak chceme zvýrazniť hruškovú chuť, môžeme pridať malé množstvo hruškového destilátu. Ak by bola šťava príliš riedka, dá sa zahustiť plátkovou želatínou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza