Presunúť na hlavný obsah

Recept: Mrkvová torta

Recepty

Mrkvu nemusíte len chrumkať alebo jesť v šaláte. Zhrešte a pripravte z nej sladký múčnik.

Pre 6 osôb potrebujeme:

5 vajec
250 g cukru
60 g múky
300 g mrkvy postrúhanej nahrubo
300 g mandlí podrvených najemno
1 ČL citrónovej kôry
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
1 PL rumu
Na polevu:
200 g práškového cukru
2 PL citrónovej šťavy

Postup:
V mise vyšľaháme vajcia s cukrom na penu. Pridáme múku, mrkvu, mandle, citrónovú kôru, prášok do pečiva, soľ a rum. Všetko spolu dôkladne premiešame a hotové cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 24 cm. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 – 180 °C a pečieme 55 – 60 minút. Poleva: Dôkladne vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou, potom zmes nalejeme na tortu a rovnomerne rozotrieme. Po stuhnutí polevy tortu nakrájame a podávame.

Náš tip:
Či je už torta upečená, zistíme tak, že do stredu vpichneme drevenú špajľu – ak po vytiahnutí ostane suchá, torta je hotová.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto a recepty: z knihy Jaroslava Žídeka Šéfkuchár v paláci, vydal Ikar