Recept: Bravčové rebrá na červenom víne
Začína sa zabíjačkové obdobie. Aj takto sa dajú pripraviť bravčové rebrá.
Čas prípravy: 10 minút
Náročnosť: pre začiatočníkov
Na jednu porciu potrebujeme:
300 g bravčových rebier
0,1 l červeného vína
5 ks sušených borievok
soľ, mleté čierne korenie
2 červené cibule
0,05 l medu
0,05 l červeného vínneho octu
200 g zemiakov
1 strúčik cesnaku
1 vetvička rozmarínu
1 menšia žltá cibuľa
Postup:
Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína. Červenú cibuľu nakrájame na plátky, orestujeme a dochutíme medom a octom. Ako prílohu podávame zemiaky, ktoré uvaríme, nakrájame a orestujeme na opraženej cibuľke, dochutíme soľou, korením a cesnakom.
Tip:
Ak nemáte radi víno a borievky, môžete ich nahradiť čerstvými bylinkami alebo zmesami na grilovanie
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Jedlo pripravil: Jozef Preisinger, kuchár z Camouflage restaurant
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu