Plnené kalmáre? Pochúťka pre mlsný jazýček
Kalmára možno variť, piecť, grilovať či fritovať. Ich štíhle telo je ideálne na plnenie. A práve takýto recept vám ponúkame.
Baby kalmáry plnené panzanellou
Suroviny:
- 600 g baby kalmárov
Ratatouille:
- 60 g choriza
- 120 g červenej papriky
- 50 g pistácií
- 100 g ananásu
- 100 g manga
- 30 g zázvoru
- cukor
- vínny ocot
- biele víno
Panzanella:
- 10 marinovaných olív
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 olúpaná paradajka
- 3 lístky bazalky
- biely stred z 1 bagety
- olivový olej Extra Virgine
Omáčka:
- Rybací vývar
- paradajková šťava
Panzanella: Bagety vydlabeme a natrháme na malé kúsky. Necháme uschnúť v trúbe. Na oleji orestujeme cesnak, pridáme stred z bagety, concasé nakrájané na malé kúsky, bazalku, na jemno nasekané olivy. Ochutíme soľou a korením.
Kalmáry očistíme a naplníme panzanellou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na panvici a dopečieme v trúbe.
Ratatouille: Všetky ingrediencie nakrájame na kocky. Víno zmiešame s cukrom, vínnym octom, zázvorem nakrájaným na malé kocky a dáme pomaly variť. Hneď, ako sa sirup zredukuje, odstavíme ho, necháme vychladnúť a zalejeme ním nakrájané ovocie.
Omáčka: Rybací vývar zmiešame s paradajkovou šťavou a prevaríme. Precedíme cez jemný cedník.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu