Presunúť na hlavný obsah

Hubový Kubo - česká pochúťka, po ktorej si oblížete prsty...

Recepty

Čo rak raz namiesto tradičného nedeľňajšieho obeda so slepačou polievkou a vyprážaným rezňom skúsiť niečo iné? Alebo si pripraviť pochúťku na pondelok do práce...

Pre inšpiráciu sme nechodili ďaleko. Ponúkame vám recept na pochúťku s názvom Hubový Kubo, ktorá patrí k tradičným jedlám českej kuchyne. Navyše je jej príprava mimoriadne jednoduchá a nejde veru ani do peňazí. A verte, že si prsty oblížete...

Hubový Kubo

Suroviny:
-  300 g krúp
-  500 g čerstvých húb
-  20 g cesnaku
-  50 g cibule
-  50 g masti
-  majorán, soľ, rasca, korenie

Postup:
Krúpy namočíme cez noc. Na  druhý deň krúpy uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, rascu a podusíme. Primiešame  krúpy, cesnak, soľ, korenie, majorán a dáme zapiecť asi na 20 minút.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: šéfkuchár Vladimír Rybár, hotel Lux v Banskej Bystrici
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu