Hubový Kubo - česká pochúťka, po ktorej si oblížete prsty...
Čo rak raz namiesto tradičného nedeľňajšieho obeda so slepačou polievkou a vyprážaným rezňom skúsiť niečo iné? Alebo si pripraviť pochúťku na pondelok do práce...
Pre inšpiráciu sme nechodili ďaleko. Ponúkame vám recept na pochúťku s názvom Hubový Kubo, ktorá patrí k tradičným jedlám českej kuchyne. Navyše je jej príprava mimoriadne jednoduchá a nejde veru ani do peňazí. A verte, že si prsty oblížete...
Hubový Kubo
Suroviny:
- 300 g krúp
- 500 g čerstvých húb
- 20 g cesnaku
- 50 g cibule
- 50 g masti
- majorán, soľ, rasca, korenie
Postup:
Krúpy namočíme cez noc. Na druhý deň krúpy uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, rascu a podusíme. Primiešame krúpy, cesnak, soľ, korenie, majorán a dáme zapiecť asi na 20 minút.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: šéfkuchár Vladimír Rybár, hotel Lux v Banskej Bystrici
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu