Presunúť na hlavný obsah

Kyslé, chutné, mňam - vyskúšajte českú kyselicu!

Recepty

Kombinácia kyslej kapusty, údeného kolena a klobásy - to je pochúťka od českých susedov.

Kyselica

Suroviny:
-  100 g cibule
-  200 g kyslej kapusty
-  100 ml mlieka
-  200 g klobásy
-  1 údené koleno
-  celé korenie, nové korenie, bobkový list, soľ
-  200 g zemiakov
-  20 g cesnaku
-  100 ml kyslej smotany

Postup:
Údené koleno uvaríme s korením do mäkka. Koleno oberieme a do vývaru dáme variť kapustu. Zahustíme nastrúhaným zemiakom, pridáme nakrájané údené koleno, klobásu. Dochutíme cesnakom, soľou, korením a zjemníme smotanou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: šéfkuchár Vladimír Rybár, hotel Lux v Banskej Bystrici
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu