Kyslé, chutné, mňam - vyskúšajte českú kyselicu!
Kombinácia kyslej kapusty, údeného kolena a klobásy - to je pochúťka od českých susedov.
Kyselica
Suroviny:
- 100 g cibule
- 200 g kyslej kapusty
- 100 ml mlieka
- 200 g klobásy
- 1 údené koleno
- celé korenie, nové korenie, bobkový list, soľ
- 200 g zemiakov
- 20 g cesnaku
- 100 ml kyslej smotany
Postup:
Údené koleno uvaríme s korením do mäkka. Koleno oberieme a do vývaru dáme variť kapustu. Zahustíme nastrúhaným zemiakom, pridáme nakrájané údené koleno, klobásu. Dochutíme cesnakom, soľou, korením a zjemníme smotanou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: šéfkuchár Vladimír Rybár, hotel Lux v Banskej Bystrici
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu