Presunúť na hlavný obsah

Hovädzina s príchuťou husi? A prečo nie...

Recepty

Vyskúšajte chutný a trošku náročnejší recept, v ktorom sa miesi chuť dvoch rozličných druhov mäsa.

Hovädzia sviečková na omáčke z husacej pečene

Suroviny:
- 800 g hovädzej sviečkovej
- 200 g husacej pečene
- 1 cibuľa
- soľ podľa chuti
- 1PL hladkej múky
- 0,5 dl oleja
- 1 PL základnej hnedej omáčky

Postup:
Hovädziu sviečkovú odblaníme, očistíme, osolíme, okoreníme, jemne prelejeme olejom a necháme odstáť asi 24 hodín. Pred pečením ju dáme na plech a dáme piecť do rúry na 80 stupňov Celzia 80 minút. Príprava omáčky: Husaciu pečeň odblaníme zbavíme žíl a dáme do jemne rozohriateho kastróla. Zarestujeme, keď pustí tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a zarestujeme. Pridáme hladkú múku, podlejeme vývarom, pridáme základnú hnedú omáčku a osolíme. Varíme asi 20 minút, rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Dochutíme a necháme na teple. Hovädziu sviečkovú po upečení sprudka opečieme na panvici, aby chytilila peknú farbu. Pri podávaní sviečkovú nakrájame na úhľadné plátky, podlejeme omáčkou z husacej pečene a servírujeme.

Náš tip: Vhodnou prílohou sú restované zemiaky s cibuľkou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu