Presunúť na hlavný obsah

S kávou do šalátu? Skúste to, prekvapí vás lahodná chuť

Recepty

Kávu možno použiť aj do dresingu na šalát či do marinády.

Listový šalát s morčacím mäsom, plesňovým syrom a kávovým dresingom

Suroviny:
- 400 g zmesi listových šalátov (rukola, čakanka, ľadový šalát a pod.)
- 2 ks syra s bielou plesňou
- 100 g zelených olív bez kôstky
- 250 g morčacích pŕs
- soľ
- mleté čierne korenie
- sladká mletá červená paprika
- olivový olej
- 30 ml silnej kávy
- 10 PL balzamikového octu
- 2 PL hnedého cukru
- štipka mletej škorice

Postup:
Morčacie mäso omyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. V mise zmiešame mäso s trochou oleja, pridáme soľ, korenie a červenú papriku a necháme päť minút odstáť. Potom mäso opečieme na panvici s trochou oleje dozlata. Do malého hrnca vlejeme pripravenú kávu, pridáme cukor, ocot a jednu lyžičku oleja a privedieme do varu. Potom oheň zmiernime, pridáme štipku škorice a soli a vsypeme na kolieska nakrájané olivy. Na miernom ohni varíme asi tri minúty, odstavíme a ešte pridáme 1 lyžičku oleja. Na štyri taniere rozdelíme šalát, položíme naň kúsky morčacieho masa a na trojuholníčky nakrájaný syr. Navrch rozdelíme pripravený dresing i s olivami a podávame najlepšie s opečenou bagetou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Carte Noire