Presunúť na hlavný obsah

Dezert s príchuťou kávy. A osviežite ho jahodami

Recepty

Káva nie je len lahodným nápojom, v kuchyni má oveľa bohatšie využitie. Napríklad úžasne ochutí dezerty.

Kávové parfé s jahodami

Suroviny:
- 2 PL kukuričnej múky
- 2 PL mlieka
- 2 žĺtky
- 2 PL kávy
- 180 ml cukru
- 375 ml smotany
- soľ
- mletá škorica

Postup:
Do misky vsypeme všetky ingrediencie okrem smotany. Misku s hmotou vložíme do vodného kúpeľa a varíme dovtedy, až cesto stuhne. Potom cesto vložíme na 1 - 2 hodiny do chladu. Ozdobíme jahodami a smotanou vyšľahanou s kávou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Carte Noire