Dezert s príchuťou kávy. A osviežite ho jahodami
Káva nie je len lahodným nápojom, v kuchyni má oveľa bohatšie využitie. Napríklad úžasne ochutí dezerty.
Kávové parfé s jahodami
Suroviny:
- 2 PL kukuričnej múky
- 2 PL mlieka
- 2 žĺtky
- 2 PL kávy
- 180 ml cukru
- 375 ml smotany
- soľ
- mletá škorica
Postup:
Do misky vsypeme všetky ingrediencie okrem smotany. Misku s hmotou vložíme do vodného kúpeľa a varíme dovtedy, až cesto stuhne. Potom cesto vložíme na 1 - 2 hodiny do chladu. Ozdobíme jahodami a smotanou vyšľahanou s kávou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Carte Noire