Zubáč s ružičkovým kelom ozdobí nedeľný stôl
Chuť ryby je nezameniteľná. Zubáč pohladí vaše chuťové poháriky. A v spojení s ružičkovým kelom vyvolá možno aj spomienky na tradičnú slovenskú kuchyňu.
Grilovaný zubáč na ružičkovom keli
Suroviny:
- 800 g filetov zo zubáča
- 20 g soli
- 50 g oleja
- 160 g ružičkového kelu
- 80 g gazdovskej slaniny
- 640 g varených zemiakov
- 40 g masla
- 0,1 l 33-percentnej smotany
- 10 g čerstvého kôpru
- 100 g citrónu
Postup:
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Uvarené zemiaky pretlačíme s maslom, smotanou a čerstvým kôprom. Na tanier servírujeme tlačené zemiaky s ružičkovým kelom pripravenom na gazdovskej slaninke, navrch položíme filety zubáča.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Ján Zlúky, šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu