Presunúť na hlavný obsah

Recept: Zázvorové pečivo

Recepty

Toto pečivo môže byť u vás súčasťou vianočných cukroviniek.

Na cesto potrebujeme:

250 g múky
1/4 ČL prášku do pečiva
170 g mäkkého masla
120 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
strúhaná kôra z 1 pomaranča
1/2 ČL mletého zázvoru

Obloha:
75 g marhuľovej marmelády
75 g naloženého zázvoru, jemne nasekaného

Postup:
Múku, prášok do pečiva, maslo, cukor, vanilkový cukor, pomarančovú kôru a zázvor spracujeme mixérom na mrveničku. Dve tretiny tejto hmoty spracujeme na hladké cesto a rozvaľkáme na plech. Cesto potrieme marhuľovou marmeládou, rozdelíme na ňu kúsky zázvoru, posypeme zvyšnou mrveničkou a pečieme 20 až 25 minút. Pečivo krájame ešte mierne teplé na kúsky asi 2 x 4 cm.

Náš tip:
Nakladaný zázvor pripravíme, keď uvaríme ocot s cukrom a do roztoku vložíme olúpaný, na tenké plátky nakrájaný koreň zázvoru a ľahko ho podusíme. Zmes potom uzavrieme do fľaštičky s viečkom a necháme odležať.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: Miele