Presunúť na hlavný obsah

Ako pripraviť vianočné medovníčky? Skúste náš recept

Recepty

Vianoce bez sladkého? To si hádam ani nedokážeme predstaviť. Takže, vysúkať rukávy, milé dámy. A začnite napríklad s prípravou chutných medovníčkov.

Vianočné medovníčky

Suroviny:

Na cesto:
- 240 g hladkej múky
- 7 g kakaa
- 140 g práškového cukru
- 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
- 2 PL medu
- 2 vajcia
- 1 bielok na potretie

Na ozdobenie:
- 1 balenie tubičiek na zdobenie
- 1 zdobiaca tuba biela

Postup:
Na prípravu cesta preosejeme na dosku múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok, med a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trošku múky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 5 mm, vykrajujeme rôzne tvary a naukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tesne pred pečením perníčky potrieme rozmiešaným vaječným bielkom. Vložíme do rúry a pečieme (v elektrickej rúre na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C a v plynovej na stupni 3). Po vychladnutí ozdobíme perníčky podľa vlastnej fantázie pomocou tubičiek na zdobenie a bielej tuby.

Náš tip: Pred pečením do perníčkov urobíme dierku a hotové môžeme použiť na ozdobenie stromčeka.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: Dr. Oetker