Tip na sladké mlsanie k jedličke: Zasnežené pečivo
Sladkého na vianočnom stole nie je nikdy dosť. Včera sme vám ponúkli recept na tradičné medovníčky, skúsiť však môžete aj zasnežené pečivo.
Zasnežené pečivo
Suroviny:
Na cesto:
- 1 vanilkový struk
- 170 g práškového cukru
- 380 g hladkej múky
- 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 1 vajce
- 1 žĺtok
Na náplň:
- čokoládovo-orieškový krém (typu Nutella)
Na ozdobenie:
- 1 balenie snehových vločiek
- 1 balíček tmavej polevy
Postup:
Na prípravu cesta vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, vyškriabeme z neho dužinu a zamiešame ju do práškového cukru. Na doske zmiešame múku, maslo alebo margarín, cukor s dužinou zo struku, vajce a žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Na pol hodiny uložíme do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary, naukladáme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme (v elektrickej rúre na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C a v plynovej na stupni 3). Upečené pečivo necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme krémom. Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale. Polejeme povrch pečiva a ešte tekutú polevu ozdobíme cukrovými snehovými vločkami. Necháme stuhnúť a uložíme na chladné miesto.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: Dr. Oetker