Presunúť na hlavný obsah

Bez šalátu to na Vianoce nejde

Recepty

Zemiakový šalát je neodmysliteľným spoločníkom kapra či inej vianočnej ryby.

Každá rodina naň má vlastný recept, ktorý sa často dedí z generácie na generáciu. Pri tvorbe šalátu sa fantázii medze nekladú. Niekomu sa páči viac zeleniny, iný pridá bylinky a ďalší aj šťavu z uhoriek. Kúzlo zemiakového šalátu spočíva aj v tom, že v ňom prísady možno kombinovať podľa vlastného uváženia a vždy vytvoriť jedinečný pokrm.


Recept: Zemiakový šalát Hviezda

Potrebujeme:
500 g zemiakov uvarených v šupke
1 malý zeler
2 mrkvy
3 petržleny
1 väčšia cibuľa
3 vajcia
1 konzerva sterilizovaného hrášku
1 sterilizované sladkokyslé uhorky
400 ml Majolenky Hellmann’s
horčica
soľ
korenie

Postup:
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Vajcia uvaríme natvrdo, cibuľu sparíme vriacou vodou (aby v šaláte nekvasila) a v osolenej vode uvaríme koreňovú zeleninu (zeler, mrkva, petržlen). Zemiaky zbavíme šupiek a spolu s koreňovou zeleninou a vajcami pretlačíme cez lis na šalát. Pridáme odkvapkaný hrášok, trochu horčice, na kocky pokrájané uhorky podľa chuti, cibuľu a na záver Majolenku Hellmann’s. Osolíme a mierne okoreníme. Hotový šalát necháme v chlade do druhého dňa.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: HELLMAN´S