Recept: Zemiakový šalát zo strukov cukrového hrášku
Vyskúšajte zemiakový šalát netradične.
Potrebujeme:
200 g strukov cukrového hrášku
100 g zemiakov
1 červená paprika
250 g cherry paradajok
4 listy dubového šalátu
5 listov šalátu lollo biondo
60 g potočnice
parmezán na ozdobu
Cesnakové krutóny:
3 plátky ciabatty
3 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
Dressing:
2 PL olivového oleja
1 PL majonézy
1 PL kyslej smotany
2 PL citrónovej šťavy
15 g hnedého cukru
mleté korenie
Postup:
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a natrháme, potom všetko zamiešame. Plátky ciabatty nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olivový olej s prelisovaným cesnakom, pridáme ciabattu a opečieme ju do zlatista. Opečenú ciabattu položíme na servítku a zbavíme prebytočného tuku. Suroviny na dressing šľaháme aspoň 2 minúty elektrickým mixérom. Pred podávaním nalejeme hotový dressing na zmes zeleniny a posypeme cesnakovými krutónmi a hoblinkami parmezánu.
Náš tip:
Cukrový hrášok sa konzumuje aj so šupkou. Ide o mladé plody, ktoré ešte nemajú tvrdú šupku.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: HELLMAN´S