Recept: Zemiakový šalát s olivami a sušenými paradajkami
Vianočný zemiakový šalát na južanský štýl.
Potrebujeme:
soľ
korenie
2 stonky stonkového zeleru
2 jablká
100 g hrášku
100 g nakladaných cibuliek
250 ml majonézy light
100 g kyslej smotany
80 g zelených a čiernych olív
4 sušené paradajky
bazalka
2 cherry paradajky
Postup:
Zemiaky uvaríme a vychladnuté nakrájame na hranolčeky, osolíme a okoreníme. Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké plátky, jablká nakrájame na rezance. Zemiaky zmiešame s jablkami a zelerom, pridáme hrášok, cibuľky, majonézu light, kyslú smotanu a všetko spolu premiešame. Potom ešte pridáme na kolieska nakrájané olivy, na rezance nakrájané sušené paradajky, nasekanú bazalku a znovu opatrne premiešame. Hotový šalát ozdobíme cherry paradajkami a listom bazalky.
Náš tip:
Sušené rajčiny je dobré pred použitím namočiť, výluh sa dá použiť napríklad do polievky; rajčiny naložené v oleji namáčanie nepotrebujú.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMAN´S