Recept: Zemiakový šalát s kozím syrom
Môže byť zemiakový šalát zdravý?
Potrebujeme:
4 plátky slaniny
400 g červených zemiakov
1 dl olivového oleja
3 PL bieleho balzamikového octu
2 PL majonézy light
zväzok zelenej cibuľky
soľ
korenie
80 g kozieho syra
Postup:
Umyté zemiaky varíme do mäkka, ale aby zostali pevné. Na drobno nakrájanú slaninu opečieme. V miske vymiešame ocot, soľ, korenie, olivový olej, majonézu a zmiešame s nakrájanou cibuľkou na tenké kolieska, zemiakmi nakrájanými na kocky, osmaženou slaninkou a nakrájaným syrom. Zemiaky možno namiesto varenia upiecť v šupke na hrubozrnnej soli – lepšie tak nasiaknu majonézový dressing. Do šalátu sa dá pridať ošúpaná hruška pokvapkaná citrónom a medom a vlašské orechy, ktoré sa výborne hodia ku koziemu syru a zvýraznia jeho chuť.
Náš tip:
Kozí syr sa dá konzumovať vo všetkých stupňoch zrelosti, od jemných čerstvých až po suché s pikantnou výraznou arómou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMAN´S