Čajové osvieženie - vymeňte horúce za studené!
Čaj možno použiť aj ako súčasť rôznych drinkov. Pije sa aj za studena a na koncoročnej párty u vás doma dokáže prekvapiť nejedného hosťa.
Mistral Bowle
Suroviny:
- 180 g cukrového melóna
- 180 g malín
- vetvička mäty
- 10 ks klinčekov
- 2 lyžice hnedého trstinového cukru
- 1 l vychladeného čaju s príchuťou – pomaranč/mango/škorica
Postup:
Na kocky nakrájaný melón a maliny vložíme do väčšej sklenenej misy. Pridáme mätu, klinčeky a hnedý cukor. Zalejeme ovocným čajom a zľahka premiešame. Vložíme do chladničky a necháme vylúhovať minimálne 5 hodín. Servírujeme v šálke na bowle alebo v nízkom pohári. Podávame s lyžičkou. Drink je vhodný aj pre deti, takisto aj ďalší drink Citrus tea on Apricom Marmelade.
Citrus Tea on Apricot Marmelade
Suroviny:
- 2 väčšie lyžičky marhuľového džemu
- 1 lyžička limetovej šťavy
- 12 cl vychladeného čaju s príchuťou – limeta/citrón/kvet pomarančovníka
Postup:
Všetky suroviny dôkladne premiešame v šejkri s kockami ľadu. Nápoj prelejeme cez barové a čajové sitko do nízkeho pohára. Na dekoráciu môžeme použiť kôru pomaranča.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Jana Véghová pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Nápoje pripravil: Vlado Baňák, majster sveta v miešaní nápojov za rok 2010
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu