Presunúť na hlavný obsah

Špice troch farieb - jedným vrzom máte tri silvestrovské dezerty!

Recepty

Ak ste ešte nevymysleli, aké cukrovinky budete servírovať v rámci slávnostnej silvestrovskej tabule, máme pre vás tip. Dokonca tri v jednom!

Špice troch farieb

Suroviny:
- 1 balenie okrúhlych piškót
- 1 l mlieka
- 150 g krémového prášku (Zlatý klas)
- 25 g vanilkového cukru
- 700 g masla
- vaječný likér
- 200 g čokolády

Postup:
Piškóty potrieme nezriedenou čokoládou a necháme stuhnúť. Mlieko s cukrom dáme variť. Po prejdení varom pridáme krémový prášok a uvaríme hustý puding. Po uvarení šľaháme do vychladnutia. Pridáme maslo a šľaháme do hladka. Takto pripravený krém môžeme akokoľvek ochutiť. Napríklad kakaom, kávou, orechmi. Na pripravené piškóty nastriekame s pomocou špeciálnej trubičky alebo klasickou hladkou trubičkou krém a necháme stuhnúť. Po zatuhnutí nalejeme do dutinky likér a zavrieme opäť krémom. Znovu necháme stuhnúť. Po dôkladnom vychladení namáčame do čokolády. Je len na nás, akú čokoládu použijeme.

Množstvo: Pre 12 osôb
Čas prípravy: 45 minút
Čas varenia: 30 minút
Stupeň obtiažnosti: stredne pokročilý

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Jakub Prokeš pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Jedlo pripravil: Michal Baniar, šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu