Recept: Mačacie labky
Na Vianoce medvedie, na Troch kráľov mačacie.
Množstvo: 2 plechy
Pečenie: 8 minút
Na cesto potrebujeme:
1 vajce
60 g práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
1 KL mandľovej arómy
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
190 g hladkej múky
Na náplň:
100 g džemu podľa vlastného výberu
Na ozdobenie:
1 balíček tmavej polevy
1 zarovnaná PL práškového cukru
Postup:
Elektrickým ručným šľahačom ušľaháme na najvyššom stupni vajce, cukor, vanilínový cukor, arómu a maslo alebo margarín do peny. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Cesto ihneď naplníme do cukrárskeho vrecka a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvoríme kvapky s veľkosťou vlašského orecha. Vložíme do rúry a pečieme (v elektrickej rúre pri teplote 200 °C, v teplovzdušnej pri 160 °C a v plynovej na stupni 4). Vychladnuté pečivo zlepujeme džemom. Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale a namáčame do nej špičky mačacích labiek.
Náš tip:
Pre krajší vzhľad zľahka poprášime práškovým cukrom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín pravdy
Recepty a foto: DR. OETKER