Presunúť na hlavný obsah

Recept: Zeleninová kolíska s ryžou

Recepty

Bezmäsitá dobrota na pôstne obdobie.

Potrebujeme:

2 veľké baklažány
6 petržlenov
125 g masla
150 g kukuričných kláskov
150 g hrachových strukov
150 g baby karotky
600 g dusenej ryže
4 vajcia
1 dl sójovej omáčky
soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Postup:
Očistené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu. Dužinu pokrájame a pečieme spolu s petržlenom pri teplote 180 oC asi 25 minút. Na panvici orestujeme na masle kukuričné klásky, hráškové struky a baby karotku. Pridáme upečený petržlen a baklažán, osolíme, okoreníme a vložíme do vydlabaného baklažánu  - necháme si však miesto na prílohu. Príloha: Dusenú ryžu premiešame na ohni s rozšľahaným vajcom, prilejeme sójovú omáčku a odstavíme. Prílohu servírujme do baklažánu a na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Náš tip:
Pre tento typ jedla si vyberajte aj vhodný druh ryže. Dnes sú už na trhu viaceré, ktoré sa lepšie hodia napríklad na rizoto alebo ako príloha k jedlu. Skúste ryžu basmati.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Maroš Cibuľka, šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu